Зменшення терміну придатності,

   або …навіщо відмовляти собі в задоволенні споживати свіженьке?

   Термін придатності продукції «Караван» зменшено з 90 до 60 діб з дня виробництва. Варто відзначити, що продукт витримує тестування на стійкість не менше 120 діб, залишаючись при цьому якісним. Але є одне «але» – за нормативних умов зберігання, тобто – t ≤ 20°С та відсутності сонячного світла.

   Якщо б продукція була виготовлена на штучних та ідентичних натуральним складниках, з використанням консервантів та інших «поліпшувачів», вона була б менш вразлива до підвищених температур та сонячного світла і могла б зберігати свої первісні властивості тривалий час. Натуральні ж компоненти без консервантів, з яких виготовляється «Караван», є вкрай чутливими. Під впливом температури та сонячних променів вони можуть змінювати колір та смакові властивості.

   Наші спостереження свідчать, що влітку, при транспортуванні та зберіганні продукції в торгівельних мережах, нормативні умови створити і підтримувати досить складно. Тому, для забезпечення наявності на полицях магазинів тільки свіжої продукції  «Караван» з оригінальними властивостями, ми прийняли рішення про зменшення терміну їх зберігання.

   Вибачаємось перед торговими партнерами, у яких додалося клопоту з  мінімізацією залишків продукції,  швидкістю доставки її у магазини, контролем термінів придатності. Проте, нам здається, якщо споживач в результаті отримає свіжі натуральні продукти, від цього виграють усі без виключення.