Свіжий вітер в технології

Згідно із стратегією фірми «Панда», яка, в першу чергу, спрямована на задоволення потреб кінцевого споживача продукції, нами впроваджено інноваційний підхід до технологій розчинення вуглекислого газу у мінеральній воді та напоях ТМ «Караван». Для цього майже цілий рік проводились дослідження, експерименти та дегустації, встановлювалось додаткове обладнання, був задіяний чи не весь виробничо-технічний персонал підприємства.

В результаті:

По-перше, з листопада 2011р. для виробництва мінеральної води і безалкогольних напоїв ТМ «Караван» використовується вуглекислий газ виключно біологічного походження, а саме газ, що утворюється в процесі спиртового зброджування  цукрів дріжджовими бактеріями. Вуглекислий газ біологічного походження (біодіоксид вуглецю) є для людини дружнім продуктом, бо бродіння – природний процес, який у невеликих кількостях відбувається навіть у системі травлення людського організму. Технології бродіння люди почали застосовувати у приготуванні продуктів харчування та виготовленні напоїв ще із стародавніх часів.

Спосіб очищення біодіоксиду вуглецю, який ми використовуємо, простий і нехитрий (дивись схему). Застосовуються властивості природних матеріалів: води, активованого вугілля та мінералу цеоліту. Вода розчиняє та осаджує спирти і органічні домішки, що утворились під час бродіння. Активоване вугілля абсорбує запахи та присмаки. Цеоліт – зневоднює (видаляє вологу).

На відміну від вуглекислого газу, виготовленого шляхом уловлювання побічних газів хімічних та нафтохімічних виробництв або спалюванням газоподібного та рідкого палива, біодіоксид вуглецю має приємний смак завдяки відсутності шкідливих (а інколи і отруйних) домішок навіть в мінімальних, дозволених МОЗ, кількостях.

По-друге, кардинально змінено технологію сатурації (розчинення вуглекислого газу в напоях). Це відобразилось в ігристості та пікантності смаку напоїв поряд з делікатністю та м’якістю відчуття при їх споживанні. Вуглекислий газ гармонійно розчинюється у напої і не випаровується з нього, навіть коли напій стоїть у відкритій пляшці. Такі властивості притаманні напоям природного бродіння – квасу, сидру та ін., які відомі своїми освіжаючими властивостями та здатністю вгамовувати спрагу.

Спробуйте…